tirsdag den 3. maj 2011

Sengetæppe

Jeg fandt nogle vildt flot lilla garn i Aldi på et tidspunkt. Kr. 70,- for 10 nøgler. De havde 2 pakker af den lilla farve. Jeg gik med en idé om, at jeg ville lave et sengetæppe af det, men havde ikke kigget på noget mønster og ej heller fundet ud af, hvor meget, der skulle bruges til et sengetæppe til en dobbeltseng. Men jeg tog de 2 pakker, der var med lilla og en enkelt pakke med hvidt.

Så gik jeg i gang med at prøve at finde mønstre. Jeg synes ikke, det skulle være de almindelige "kedelige" (undskyld udtrykket...ikke ment på den måde) oldemorfirkanter. Ville gerne have noget helt specielt. Noget jeg synes sagde WOW. Jeg ledte og ledte og skrev ud og skrev ud indtil jeg så MØNSTRET på et billed på nettet. Og der var selvfølgelig ingen opskrift. Men forelsket var jeg så jeg var fræk og skrev til ham, der havde hæklet den (en lysdug) og spurgte til opskriften. Og det gav pote. Tusind tak, (du ved selv hvem du er, hvis du ser dette).Så begyndte jeg at lave min egen. Garnet var noget tykkere end det, der var brugt til lysedugen, men det gjorde jo ikke noget. Her er så den første næsten færdige lap (der mangler kun nogle luftmasker, så den kan blive samlet).


Og her har jeg så hæklet 2 og lagt dem mod hinanden, så man kan se "snoningen". Nogenlunde i hvert fald:Indtil videre har jeg hæklet ca. 35 stk. Der bliver 32,9 lapper ud af 10 nøgler. Jeg regnede ud, at jeg skulle bruge 50 nøgler (og måske en slat), så jeg fór i den anden Aldi, vi har her i Ringsted, men de havde heller ikke flere. Så skrev jeg til mine strikvenner på Webstrik, og der var to søde piger, Lotte og Liselotte, der var så søde at købe en pakke hver til mig. TUSIND TAK!. - Så havde jeg 4 pakker og så har jeg en veninde, der har købt rigeligt (hun vil også bruge sit til et tæppe), og jeg kunne så købe resten af hende. Men så forleden, da jeg var i Aldi i en anden anledning, så jeg, at de havde fået mere af det garn hjem og der lå sørme en enkelt pakke lilla mere Og vupti, så var den i min indkøbskurv. Jeg har så erfaret, at jeg måske skal bruge et nøgle eller to mere, men dem kan jeg bare købe af min veninde. Så nu kommer jeg ikke til at kede mig foreløbig. Men der kommer andre arbejder ind imellem hæklingen :)

4 kommentarer:

 1. jamen rigtig god fornøjelse, er selv i gang med ca. 200 hexagoner til et tæppe til en dobbelt seng.

  SvarSlet
 2. Tak Miss Møllebo.
  Og rigtig god fornøjelse til dig også :).

  SvarSlet
 3. Sikke et flot mønster! Det bliver spændende, at se det færdige tæppe

  SvarSlet
 4. Hej Dorthe.

  Tak. Jeg er også helt vild med det, og jeg glæder mig også til at se det færdigt. Men det varer nok et stykke tid endnu.

  SvarSlet